Sprawozdanie roczne 2020 już dostępne

This page has been translated automatically. Read the original lub leave us a message if something is not right.
czw., 06/24/2021 - 03:21
annual report

Nasz trzeci rok walki o prywatność: Raport roczny 2020 już dostępny

Po udanym stworzeniu naszego zespołu, biura i procesów w poprzednich latach, rok 2020 jest rokiem, w którym mogliśmy naprawdę skupić się na naszej pracy prawnej i strategii egzekwowania prawa. Nasz zespół w Wiedniu rozrósł się do 15 osób z 10 krajów do końca roku i był odpowiedzialny za ponad 125 skarg i sześć spraw przed sądami, a także za naszą domową wiki GDPRhub i utrzymywanie naszych procesów na bieżąco. W lipcu 2020 r. świętowaliśmy nasz największy jak dotąd sukces, gdy Europejski Trybunał Sprawiedliwości unieważnił Privacy Shield i ostatecznie zmienił sposób, w jaki należy traktować przekazywanie danych w przyszłości. Co więcej, na podstawie naszych skarg nałożono znaczne grzywny.

Podobnie jak dla wielu innych, rok 2020 był dla nas w noyb ciężki. Spędziliśmy wiele miesięcy, pracując w domu i prowadząc nasze spotkania zdalnie. Prowadzenie organizacji pozarządowej finansowanej z darowizn w trudnych ekonomicznie czasach nie jest łatwe, ponieważ jesteśmy silnie uzależnieni od członków wspierających, instytucji, środków publicznych i darowizn od firm pro-prywatnościowych. Tym bardziej jesteśmy wdzięczni naszym wieloletnim, a także nowo pozyskanym sympatykom za umożliwienie nam kontynuowania naszej pracy po tym kryzysowym roku 2020.

Przeczytaj wszystko o naszych nowych i bieżących projektach, finansach i planach na rok 2021 w Raporcie Rocznym noyb 2020!