Contact, legaal & privacy

Zie hieronder voor juridische details en ons privacybeleid

Contact

NOYB – European Center for Digital Rights
Goldschlagstr. 172/4/2
1140 Wien
AUSTRIA

E-Mail: info@noyb.eu

ZVR: 1354838270

autoriteit: Landespolizeidirektion Wien, Büro für Vereins-, Versammlungs- und Medienrechtsangelegenheiten.

Privacy policy 

(1) Wanneer u surft op onze hoofdpagina https://noyb.eu

Eenvoudig: Wij maken deze webpagina voor u beschikbaar, zorgen ervoor dat deze niet offline gaat en verzamelen anonieme statistieken om te controleren of wij hierin geslaagd zijn.

Doel: Wij verwerken uw persoonsgegevens om deze pagina voor u beschikbaar te maken (“transactiegegevens” zoals uw IP-adres) en gebruiken deze om de veiligheid van de webpagina te garanderen.
Opslag: Transactiegegevens worden niet opgeslagen. Beveiligingsloggegevens (bijvoorbeeld wanneer de software een “incident” identificeert) worden binnen de 14 dagen verwijderd, tenzij er een individuele reden is om informatie langer te bewaren (bijvoorbeeld bij blokkering van individuele IP-adressen).
Rechtsgrond: Uw toestemming dat wij u de webpagina mogen verzenden die u gevraagd heeft en onze legitieme belangen met betrekking tot de veiligheid van onze webpagina.
Legitieme belangen:
Om veiligheidsredenen kunnen wij persoonlijke gegevens (IP-adressen) op deze webpagina verwerken.
Ontvangers: Geen. Wij delen geen persoonsgegevens met andere verantwoordelijken voor gegevensverwerking.
Verwerkers: Wij doen enkel een beroep op betrouwbare verwerkers die uw gegevens enkel voor ons verwerken (“verwerkers”) – in dit geval onze huidige hostingprovider 1&1.
Gegevensoverdracht aan derde landen: Geen. Wij slaan uw gegevens op binnen de EER/EU.
Statistieken: Wij gebruiken een systeem voor statistieken dat geen persoonlijke gegevens bijhoudt. Hoewel ons systeem enkel anoniem is, gaan wij ook in op zogenaamde “do not track”-verzoeken en bieden wij hier opt-out mogelijkheden aan om gegevens over uw bezoek niet op te nemen in enige statistieken.
Cookies: Wij slaan geen persoonsgegevens op in cookies. Wij kunnen uw pagina-instellingen op niet-gepersonaliseerde wijze opslaan (bijvoorbeeld uw taalinstellingen).

(2) Hiernaast, wanneer u een ondersteunend lid wordt en https://support.noyb.eu gebruikt

Eenvoudig: Wij verwerken de gegevens die noodzakelijk zijn om uw noyb-lidmaatschap te beheren (o.a. bijvoorbeeld betalingen en e-mails).

Meer in detail: Indien u een ondersteunend lid wordt, slaan wij de gegevens op die u aan ons heeft verschaft via de formulieren. Eens u lid wordt, creëren wij een identificerend lidmaatschapsnummer. Hiernaast zijn wij wettelijk verplicht om een tijdstempel te genereren die aangeeft wanneer u zich heeft aangesloten bij noyb als lid. Indien u zich aansluit als lid slaan wij uw IP-adres op om fraude te voorkomen. Wij houden een register bij van alle wijzigingen die u aanbrengt aan uw lidmaatschapsdata om ons toe te laten de account te beheren. Deze gegevens worden enkel opgeslagen om uw lidmaatschap te beheren (het contract tussen ons).
Doel: Het beheer van uw lidmaatschap en regelmatige updates via e-mail.
Opslag: Als u het registratieproces afbreekt (“time-out”) worden alle gegevens verwijderd. Als u lid wordt van noyb, worden uw gegevens bijgehouden zolang u lid blijft. U kan deze gegevens steeds wijzigen door in te loggen op https://support.noyb.eu/. Het is mogelijk dat wij bepaalde informatie ook na afloop van uw lidmaatschap moeten bijhouden omwille van wettelijke verplichtingen (zo vereisen boekhoudkundige bepalingen 7 jaar aan boekhouding) of legitieme belangen (bijvoorbeeld indien u een rechtszaak start tegen ons).
Rechtsgrond: Het contract tussen ons en onze leden, het aangaan van dit contract, wettelijke verplichtingen die voortvloeien uit uw lidmaatschap en onze legitieme belangen.
Legitieme belangen:
Om fraude te voorkomen, verwerken wij persoonsgegevens (IP-adressen) en kunnen wij gegevens verwerken in geval van juridische geschillen die voortkomen uit een lidmaatschap.
Verwerkers: Wij doen enkel een beroep op betrouwbare verwerkers die uw gegevens enkel voor ons verwerken (“verwerkers”). Momenteel doen wij bijvoorbeeld een beroep op een hostingprovider voor de webpagina (Hetzner).
Partners: Indien u ervoor kiest om te betalen met een kredietkaart, zal u doorverwezen worden naar een veiligheidspagina van SIX Payment Services Austria GmbH en/of van uw betalingsprovider waarover wij geen controle hebben (bv. het “3D Secure Code”-formulier). U kan de informatie over privacy van SIX hier vinden. Onze bank (Erste Bank, voor SEPA-betalingen) of de postdienst (om u een welkomstgeschenk te verzenden) moet de relevante gegevens krijgen om hun taken uit te voeren.
Andere ontvangers:
Geen. Wij delen geen persoonsgegevens met andere verantwoordelijken voor gegevensverwerking.
Gegevensoverdracht aan derde landen: Geen. Wij slaan uw gegevens op binnen de EER/EU.
Cookies: Wij gebruiken een sessiecookie om uw lidmaatschapsaanvraag te verwerken. Deze wordt verwijderd wanneer u uw browser sluit. Andere cookies bevatten geen persoonlijk identificeerbare gegevens.

(3) Wanneer u zich inschrijft voor onze nieuwsbrief

Eenvoudig: Wij gebruiken uw e-mail om u de nieuwsbrief te verzenden en te verzekeren dat deze niet in uw spamfolder belandt.

Meer in detail: Naast het verzenden van een e-mail aan u, kan uw e-mailadres worden verwerkt om te verzekeren dat onze nieuwsbrief niet blijft hangen in “spam”-filters.
Doel: Onze nieuwsbrief aan u verzenden.
Opslag:
Uw gegevens worden verwijderd van de mailinglijst wanneer u uw abonnement opzegt, maar worden bijgehouden op een lijst met opt-outs. Wij verwijderen deze e-mails regelmatig.
Rechtsgrond: Uw toestemming tot het verzenden van e-mails en onze legitieme belangen om niet als “spammers” te worden beschouwd.
Legitieme belangen: Om niet op een zwarte lijst te komen als “spam” kunnen wij bepaalde e-mailadressen blokkeren die die onze provider aanmerkt als problematisch.
Ontvangers: Geen. Wij delen geen persoonsgegevens met andere verantwoordelijken voor gegevensverwerking.
Gegevensoverdracht aan derde landen: Geen. Wij slaan uw gegevens op binnen de EER/EU.
Verwerkers: Wij doen enkel een beroep op betrouwbare verwerkers die uw gegevens enkel voor ons verwerken (“verwerkers”). Voor mailinglijsten gebruiken wij op vandaag Mailjet en 1&1.

(4) Wanneer u onze webpagina deelt op sociale media of op links klikt

Eenvoudig: Momenteel kunnen wij niet echt garanderen dat anderen de gegevensbeschermingswetgeving naleven – maar het is precies het doel van noyb om hieraan te werken!

Meer in detail: Wanneer u klikt op een knop waarmee u onze webpagina kunt delen of op een link, zal u doorverwezen worden naar deze andere webpagina en zal u vervolgens vallen onder de privacy policy van deze derde partij. Momenteel kunnen wij niet garanderen dat zij voldoen aan de AVG – maar met uw hulp werken wij ook aan hun naleving van de AVG!

(5) In ieder geval heeft u de volgende rechten

Eenvoudig: Contacteer ons gewoon via info@noyb.eu en wij zorgen ervoor!

Meer in detail: U heeft recht op toegang, rechtzetting, bezwaar, beperking van verwerking, gegevensportabiliteit, intrekking van uw toestemming en het recht om een klacht in te dienen bij uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit. Wij worden gecontroleerd door de Oostenrijkse gegevensbeschermingsautoriteit (“Datenschutzbehörde”).

Translations

We hebben geprobeerd deze pagina toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Uiteraard kunnen we niet garanderen dat alle vertalingen 100% accuraat zijn. Raadpleeg daarom de Engelse of Duitse versie als u niet zeker weet wat de exacte betekenis is. Als u een vertaalfout aantreft, laat het ons dan weten op error@noyb.eu.